7 Temmuz 2023 Cuma

Threads Uygulaması Nedir?

Threads, Meta'nın Ekim ayında aylık yaklaşık iki milyar aktif kullanıcısı olduğunu duyurduğu Instagram ile bağlantılı bir uygulama. Yeni sosyal medya uygulaması, kullanıcıların Instagram kullanıcı adlarıyla Threads hesapları oluşturmasına ve Instagram'da takip ettikleri kişilerle bağlantı kurmasına da olanak tanıyor.

Zuckerberg, Çarşamba akşamı bir Instagram gönderisinde, "Vizyonumuz, Instagram'ın en iyi kısımlarını almak ve metin, fikir ve aklınızdakileri tartışmak için yeni bir deneyim yaratmaktır" demişti.

Threads'in lansman zamanlaması, en güçlü metin tabanlı sosyal medya uygulaması olan Twitter'ın 'geçici kısıtlama kararı' gibi tartışmalarla gündemde olduğu bir dönemde yapıldı. Twitter, Elon Musk'ın platformu satın almasından hemen önce, 2022'de günlük yaklaşık 237,8 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu tahmin ediyordu.

Meta, Threads'i sosyal ağların birlikte çalışabilir olmasına izin veren ve Threads kullanıcılarının hesaplarını ve takipçilerini ActivityPub destekli diğer uygulamalara götürmesine izin veren ActivityPub ile uyumlu hale getirmek için çalışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

THREADS FARKLI BİR KULLANICI ADI ALABİLİR MİYİM?

 Şimdilik Meta, insanların yalnızca Instagram oturum açma bilgilerini kullanarak oturum açmasına izin veriyor. Bu nedenle Instagram'da s...